Volledig scherm
PREMIUM
HEEZE - Jan Boerenkamp en Liny Baars trouwden 60 jaar geleden tijdens en IN de Brabantsedag optocht. © Jean Pierre Reijnen

Diamanten paar uit Heeze getrouwd in en met de Brabantsedag

BrabantsedagHEEZE - Net getrouwd zijn. Eerst voor de gemeente en dan voor de kerk. En dan met de hele familie in 5 rijtuigen dwars door het dorp waar zo'n 20.000 mensen je toejuichen. Liny en Jan Boerenkamp (beide 84) uit Heeze maakten het 60 jaar geleden mee. Tijdens de tweede Brabantsedag ooit, op 6 september 1959. Zondag 25 augustus vindt de theaterparade voor de 62e keer plaats. Met het diamanten paar op de vip-tribune natuurlijk. 

Ze hadden lang op hun trouwdag moeten wachten. Jan Boerenkamp en Liny Baars kenden elkaar al van de lagere school. Ze kregen verkering op hun 18e en nu zochten ze al 6 jaar naar woonruimte. Want pas als die er was, konden ze trouwen. Uiteindelijk zei zijn moeder: ,,Nou, dan trouw maar hier in.  Wij verhuizen wel naar boven. Trouwens, hoe kleiner ge zit, hoe eerder ge iets krijgt". En dat laatste sloeg dan niet alleen op het krijgen van kinderen.