Foto ter  illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Dronken tiener fietst over donkere provincialeweg en is onbeschoft tegen agenten

LEENDE/VALKENSWAARD - Een 16-jarige dronken jongen uit Leende heeft een bekeuring gekregen nadat hij dronken over de weg fietste. Dat meldt een wijkagent op Instagram in de nacht van zaterdag op zondag.

De jongen kwam vanuit Valkenswaard en fietste richting Leende. Volgens de wijkagent konden collega's die op weg waren naar een spoedmelding de jongen maar net ontwijken toen hij op de weg lag bij de rotonde bij de Leenderweg in Valkenswaard.

Fietsend over donkere weg

De wijkagent zag vervolgens de jongen fietsen op de donkere Valkenswaardseweg, een weg waar 80 kilometer per uur mag worden gereden. De jongen reed niet op het fietspad. 

De wijkagent spreekt van geluk dat de jongen zijn fietsverlichting aan had op de donkere weg. Kennelijk wilde de jongen niet over het fietspad rijden omdat hij bang was dat vreemde mannen uit de bosjes zouden springen.

Identiteitsbewijs uit handen trekken

De jongen werd staande gehouden, maar hij gedroeg zich onbeschoft tegen de wijkagent en zijn collega. Zo wilde hij zijn identiteitsbewijs uit de handen van de agent trekken. De jongen wilde weer verder maar de agent deed zijn fiets op slot.

De moeder van de jongen werd gebeld. De agent betreurt het dat er met de jongen geen gesprek te voeren viel.