Een luchtfoto van de fabriek van Nyrstar in Budel. Bovenin ligt het terrein waar Duurzaam Industriepark Cranendonck gerealiseerd zou worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een luchtfoto van de fabriek van Nyrstar in Budel. Bovenin ligt het terrein waar Duurzaam Industriepark Cranendonck gerealiseerd zou worden. © Ronald Otter

Duurzaam Industriepark Cranendonck van tafel, onderzoek gaat door

BUDEL-DORPLEIN - Zinkfabrikant Nyrstar Budel stopt met de ontwikkeling van het Duurzaam Industriepark Cranendonck(DIC). Alle seinen stonden op groen voor het  industriepark in de zwaarste categorie, waar al decennialang aan gewerkt werd. Maar de stikstofproblematiek zorgt voor te veel onzekerheid, vindt Nyrstar.

Sinds de veelbesproken stikstofuitspraak van de Raad van State, is de toekomst van het Duurzaam Industriepark Cranendonck (DIC) Metalot onzeker. Het gezamenlijke project van de gemeente Cranendonck, de provincie, Nyrstar en de Technische Universiteit Eindhoven moest het meest duurzame en innovatieve zware industriepark van Nederland worden. Na decennialang onderzoek en plannenmakerij stonden eindelijk alle seinen op groen. Maar op de valreep werd het bestemmingsplan alsnog vernietigd door de hoogste bestuursrechter. Nu trekt Nyrstar er de stekker uit.