Maarheeze Asielkinderen uit Budel gaan vanaf 31 januari in Maarheeze naar school. In de Muzenberg van basisschool de Stapsteen worden twee groepen geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarheeze Asielkinderen uit Budel gaan vanaf 31 januari in Maarheeze naar school. In de Muzenberg van basisschool de Stapsteen worden twee groepen geplaatst. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Een jaar onderwijs aan asielkinderen in Maarheeze: ‘Geen school op azc, maar onderwijs in Smeltkroes bespreken’

BUDEL - Er komt geen basisschool op het terrein van asielzoekerscentrum in Budel. Tenminste, als het aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) ligt. De gemeente Cranendonck kijkt samen met het schoolbestuur naar mogelijkheden in zalencentrum De Smeltkroes in Maarheeze. 

Sinds een jaar krijgen kinderen van het azc les op asielschool De Opstap in Maarheeze, een dependance van BS De Stapsteen. Dagelijks brengt een dubbeldekker bus de asielkinderen die onder de Nederlandse leerplichtwet vallen, van Budel naar Maarheeze. Dat begon precies een jaar geleden met een klasje van 36 maar groeide gestaag naar zo'n negentig tot honderd leerlingen. Het aantal fluctueert door in- en uitstromende asielzoekers.