Volledig scherm
PREMIUM
Heeze fietstunnel onder station. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

‘Een status quo van station Heeze mogen we ook overwegen’

HEEZE - Als de plannen van ProRail om het NS-station in Heeze toegankelijker te maken voor mindervaliden doorgaan, dan wordt het gebruik van de stationstunnel voor fietsers minder aantrekkelijk. Of de gemeente Heeze-Leende moet bereid zijn om miljoenen euro’s bij te leggen.

Het station in Heeze is in de ogen van ProRail onvoldoende toegankelijk voor mindervaliden. In de huidige situatie kunnen reizigers met een rolstoel niet zelfstandig van het ene naar het andere perron komen. Het station moet daarom op de schop. ProRail en de gemeente Heeze-Leende zijn al bijna twee jaar in overleg over een oplossing.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.