Volledig scherm
Echt puzzelen tijdens de dorpsquiz. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

En weer is Oud en Jong heel Cranendonck te slim af

CRANENDONCK - De zesde editie van de Cranendonckse quiz Wejje gee 't is zaterdag gewonnen door Oud en Jong Nederland. Het team wist de meeste vragen en opdrachten tot een goed eind te brengen.

De quiz Wejje gee 't bracht zaterdag opnieuw honderden mensen op de been. Om drie uur in de middag werden de quizboeken uitgereikt in partycentrum Proost in Budel. De 27 deelnemende groepen kregen vervolgens vijf uur de tijd om meer dan honderd kennisvragen, hersenkrakers en doe- en zoekopdrachten af te werken. Ook dit jaar was er een geheime opdracht. Daarbij moesten de teams zoveel mogelijk zwerfafval inzamelen.

In het zwembad in Budel was het hijgen en puffen geblazen. Op en onder water moesten de nodige obstakels worden bedwongen. Ruud Lammers van het team De Zuipschuiten en Friends klom na ruim drie minuten uit het 25-meterbad. ,,Ik moet even uitrusten. Echt leuk is dit niet", zegt Lammers. Sandra Boogers van het team De Kamelen was een halve minuut sneller. Boogers: ,,Bij ons zijn de sportievelingen op pad gestuurd, de rest zit bij iemand thuis bier te drinken."

De leden van Oud en Jong Nederland hadden hun intrek genomen in een huiskamer in Budel-Schoot. Teamcaptain Mieke van Moorsel: ,,Veel antwoorden zijn 'ongooglebaar'. We hebben daarom een heel archief met edities van weekbladen en het heemkundige tijdschrift de Aa-kroniek."

Van een echte systematische aanpak is geen sprake, aldus Van Moorsel: ,,Iedereen is op zijn eigen eilandje bezig. Wel houden we bij het verdelen zoveel mogelijk rekening met ieders voorkeur."

Tijdens de afsluitende feestavond zaterdagavond kwam Oud en Jong Nederland voor de derde keer als winnaar uit de bus. Het team mag het prijzengeld spenderen aan een goed doel naar keuze.