Nabestaanden van de vier oorlogsslachtoffers bij de presentatie van de struikelstenen. Vlnr Drieka de Lepper-Weijers, Greet van de Palen-Weijers, Roland Verbrugge van de Lionsclub, Theo van Lierop en broer Adriaan van Lierop, Katinka Serraris met haar zoon Alexander Serraris en Theo Serraris, Huibert van Rossum en Corrie Haitjema-van Rossum.
Volledig scherm
Nabestaanden van de vier oorlogsslachtoffers bij de presentatie van de struikelstenen. Vlnr Drieka de Lepper-Weijers, Greet van de Palen-Weijers, Roland Verbrugge van de Lionsclub, Theo van Lierop en broer Adriaan van Lierop, Katinka Serraris met haar zoon Alexander Serraris en Theo Serraris, Huibert van Rossum en Corrie Haitjema-van Rossum. © Rene Manders/DCI Media

Even met je gedachte ‘struikelen’ over steen oorlogsslachtoffer

HEEZE-LEENDE - In de Tweede Wereldoorlog werden ze gedeporteerd naar concentratiekampen in Duitsland. Ze kwamen nooit meer terug. Maar Theo Serraris, Henk van Rossum, Harry Weijers en Antoon van Lierop zijn nooit vergeten. Bij hun vroegere woningen in Heeze, Leende en Sterksel zijn struikelstenen gelegd.

  1. Vraag & Aanbod: lezer Marie-José zoekt nieuw baasje voor haar twee katten en popkoor kan mannen gebruiken

    Vraag & Aanbod: lezer Ma­rie-José zoekt nieuw baasje voor haar twee katten en popkoor kan mannen gebruiken

    Al jaren op zoek naar dat ene speciale kopje? Of wil u graag van uw oude stoeptegels af? Kan jullie nieuwe rockband muzikanten gebruiken? Of heeft u iets verloren of juist gevonden? In de rubriek Vraag&Aanbod van het ED helpen lezers elkaar!
    Cranendonck, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Nuenen, Eindhoven, Valkenswaard