Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Extra huisartsenpost voor coronapatiënten in Leende

LEENDE - De huisartsen in Leende breiden vanwege het coronavirus tijdelijk uit met een extra praktijkruimte voor patiënten met luchtwegproblemen. Mensen met de symptomen van het virus, zoals hoesten, koorts, verkoudheid, keelpijn of buikpijn kunnen vanaf nu terecht in gemeenschapshuis De Meent.

Door patiëntenstromen te scheiden worden mensen met en zonder corona verdachte klachten uit elkaar gehaald. Hiermee hoopt huisartsenpraktijk De Vocht en Van den Hurk de verspreiding van het virus te kunnen beperken. Huisarts Norbert van den Hurk benadrukt dat in alle gevallen eerst een telefonische afspraak moet worden gemaakt. „We zitten op dit moment vanzelfsprekend niet te wachten op een volle wachtkamer. Mensen moeten dus eerst even bellen. In een gesprek met onze assistente wordt vervolgens bepaald waar de patiënt zich moet melden”, zegt Van den Hurk.

Mondkapjes liggen klaar

Het maken van een afspraak geldt zowel voor de praktijkruimte bij zorgcentrum Leenderhof, die momenteel via een zij-ingang toegankelijk is, als de tijdelijke ruimte in De Meent. „In De Meent liggen mondkapjes klaar en wachten wij de mensen op in een beschermingspak. Dit om verdere besmetting te voorkomen.” Van den Hurk is blij met de beschikbaarheid van De Meent. „Het is een laagdrempelige locatie, die verder helemaal is afgesloten. Nu is het nog vrij rustig maar richting het weekend verwachten we dat meer mensen met luchtwegklachten zich zullen melden.”

In De Meent zijn voorzorgsmaatregelen genomen om besmettingsgevaar te voorkomen. Van den Hurk: „Dankzij de hulp van mensen uit het dorp hebben we deze ruimte snel in gebruik kunnen nemen. De onderzoeksbanken hebben we bijvoorbeeld van de voetbalclub geleend.”