Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © RV

Extra plek bij station Heeze: voor auto's en voor wagenbouwers Brabantsedag

HEEZE - Het aantal parkeerplaatsen bij het NS-station in Heeze wordt flink uitgebreid. Het terrein gaat tevens dienstdoen als bouwplaats voor wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag.

Het P+R-terrein aan De Laarstukken en Dominee Kremerstraat in Heeze krijgt er 33 parkeerplaatsen bij. De nieuwe parkeerplaatsen krijgen een dubbele functie. Door de uitbreiding van het parkeerterrein zijn er ook op piekmomenten voldoende parkeerplaatsen voor treinreizigers. 

Het Zij Zo

Daarnaast worden er twee verharde bouwplaatsen voor wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag gecreëerd. Tijdens het bouwseizoen van de Brabantsedag, dat loopt van begin juni tot eind september, doen de nieuwe parkeerplaatsen dienst als bouwlocatie voor de wagenbouwersgroepen Het Zij Zo en Vriendenkring Kapelstraat. Beide groepen bouwen al op het terrein, dat nu helemaal wordt verhard.

Buiten het Brabantsedag-seizoen kan op de bouwlocaties worden geparkeerd. In die periode is het ook aanmerkelijk drukker met parkeren, wat op verschillende dagen leidt tot parkeren op de groenstrook.

Brabantsedag 2019.
Volledig scherm
Brabantsedag 2019. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Ter ere van de zestigste verjaardag van de Brabantsedag in 2017 heeft de gemeente Heeze-Leende de wagenbouwers de verharding van de bouwplaatsen als jubileumcadeau gegeven. Met het realiseren van de nieuwe parkeerplaatsen bij het NS-station krijgt het streven van de gemeente om de bouwplaatsen van de Brabantsedag veiliger te maken een vervolg. Bij het merendeel van de wagenbouwersgroepen is er al een verharding onder de bouwtent aangebracht.

De uitbreiding is een samenwerking tussen de gemeente, provincie Noord-Brabant en NS Vastgoed. Naar verwachting is de klus in vier weken gerealiseerd.