Volledig scherm
Don Driessen bij de opbouw van Flavourz Festival, met op de achtergrond het hoofdpodium. © Jean Pierre Reijnen

Flavourz in Soerendonk groeit verder

SOERENDONK - Flavourz Festival in Soerendonk zoekt zaterdag opnieuw de breedte op. Dat geldt niet alleen voor de muzikale genres, maar ook voor het nieuwe hoofdpodium dat deze week op sportpark De Braken verrijst.

De ambitie van stichting Budel Dance Events (BDE) om ieder jaar te vernieuwen en te groeien, komt dit jaar onder meer tot uiting in een nieuwe mainstage. Met 21 meter is het nieuwe hoofdpodium bijna twee keer zo breed dan het vorige.

Een groter podium is overigens geen overbodige luxe. Voor het eerst heeft de stichting een grote coverband vastgelegd. Voorheen werden er voornamelijk dj's, solisten en duo's geboekt. ,,Een flink deel van onze bezoekers heeft behoefte aan een band die live muziek speelt. Daarom hebben we dit jaar voor het eerst een coverband geboekt", zegt Don Driessen van Budel Dance Events.

Het is voor de vijfde keer dat hij met een groep vrienden een festival houdt op sportpark De Braken in Soerendonk. Bij Rush Festival stond vooral de eigen muzikale voorkeur centraal, de wat stevigere housemuziek. Het roer werd echter omgegooid en Rush ging na twee edities verder als Flavourz Festival, dat zich richt op meerdere muzieksmaken.

Dit past beter bij de complete en laagdrempelige festivalbeleving die we onze bezoekers willen voorschotelen, aldus Driessen. Dancemuziek heeft de afgelopen jaren aanvulling gekregen van feestmuziek en Nederlandstalige en internationale meezingers.

Op het affiche prijken dit jaar opnieuw gevarieerde namen, waaronder Darkraver, The Allstarz en coverband Popgunn. Driessen: ,,Met Darkraver bedienen we niet alleen een grote groep dertig-plussers, maar ook veel jongere festivalgangers." Het kleine podium wordt gehost door Jongens van de Buurt. Flavourz Festival wordt zaterdag gehouden van 15.00 tot 01.00 uur op sportpark De Braken aan De Branten 15 in Soerendonk. Kaarten in de voorverkoop kosten 20 euro en kunnen online worden besteld via www.flavourz-festival.com. Entree dagkassa: 25 euro. De minimumleeftijd is 18 jaar.