Volledig scherm
PREMIUM
raadzaal Cranendonck © Jelle

Fors ingrijpen in Cranendonck noodzakelijk

BUDEL – Met een overschrijding van 2,1 miljoen euro binnen zorg, is het maken van ingrijpende keuzes essentieel in de gemeente Cranendonck. Dat zegt wethouder financiën Frans Kuppens. ,,Er moeten pijnlijke, politieke beslissingen worden genomen.”

De financiële situatie van de gemeente Cranendonck is door forse overschrijdingen binnen de zorg, penibel geworden. Hoewel het beeld vergelijkbaar is met de situatie in andere gemeenten, is het wel noodzakelijk dat er ingrijpende keuzes worden gemaakt om het tij te keren. Als dat niet gebeurt, dan moeten de belastingen (OZB) vanaf 2022 structureel met 8,5 procent extra omhoog. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.