Gedumpte pinautomaat in Sterksel was jaren oud, maar bij nader inzien toch leeg

Update + VideoSTERKSEL - De pinautomaat die donderdag bij de houtoogst op landgoed De Lange Bleek uit de grond kwam zetten, was bij nader inzien toch leeg. Uit onderzoek van ING bleek dat er inderdaad nog enkele geldcassettes in zaten, maar dat het geld daar al uit was gehaald.

De bijzondere vondst kwam donderdag boven bij werkzaamheden. Gerard Schilders was bezig met de houtoogst toen hij ineens op een stuk ijzer stuitte. ,,Vervolgens kwam er een logo van de ING boven, en bleek het een hele pinautomaat te zijn.” Hij schakelde daarop meteen Brabants Landschap in, en de politie werd erbij gehaald.

De pinautomaat lag er waarschijnlijk al jaren. ,,Een transporteur heeft hem vanochtend namens de ING opgehaald”, aldus De Bijl, boswachter bij Brabants Landschap. ,,Die man zei dat het ging om een ouder model van tussen de zes en vijftien jaar oud.” Nog wonderlijker was de bevinding dat er nog geldcassettes in bleken te zitten. ,,Die worden er bij een plofkraak blijkbaar meteen uitgehaald. Het kon wel om anderhalve ton gaan, zei hij. We hadden bij wijze van spreken op de Bahama’s kunnen zitten...”

Daarmee rekende De Bijl zich dus uiteindelijk iets te rijk. Toen de ING de oude geldautomaat onderzocht, bleken de cassettes toch leeg te zijn. ,,Wel moet hij er inderdaad al jaren hebben gelegen”, aldus een woordvoerder van de bank. ,,We zijn nog aan het kijken waar de automaat precies vandaan komt.” In beginsel moet dat via de codering te achterhalen zijn, maar het is de vraag of dat na jaren in de grond nog te lezen is.

De pinautomaat die naar boven kwam bij werkzaamheden op landgoed De Lange Bleek in Sterksel.
Volledig scherm
De pinautomaat die naar boven kwam bij werkzaamheden op landgoed De Lange Bleek in Sterksel. © Mari de Bijl