Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Geen tribune bij optocht in Budel

BUDEL - Het publiek bij de carnavalsoptocht in Budel moet het voor het eerst in jaren stellen zonder tribune.

Tribuneklanten en andere optochtbezoekers, die de bonte stoet op een wat luxere manier willen beleven, wordt een alternatief geboden in de vorm een verrijdbaar grand café.

Door een gebrek aan vrijwilligers heeft carnavalsvereniging Buulder Buk dit jaar afgezien van de vertrouwde tribune op de Markt. ,,In het opbouwen en afbreken gaat heel wat tijd zitten. Binnen de vereniging hebben we daar niet genoeg mensen voor", vertelt Harrie Staals, voorzitter van de optochtcommissie.Hij vindt het jammer dat de tribune dit jaar ontbreekt. Niet alleen vanwege de sfeer, maar ook vanwege de revenuen. Staals: ,,Het leverde de deelnemers altijd een aardig bedrag op bovenop het vaste prijzengeld."

Optochtbezoekers die op zoek zijn naar een 'VIP-waardig' alternatief kunnen terecht bij het mobiele grand café dat wordt opgesteld op het Capucijnerplein, tussen Slaapcenter Verweijen en Verspaandonk Mode. Het grand café wordt uitgebaat door de carnavalsvereniging. De opbrengst gaat naar de optochtdeelnemers. Er is plaats voor maximaal 150 personen. Voorwaarde is wel dat er voldoende belangstelling voor het initiatief is. Aan het arrangement hangt wel een stevig prijskaartje: 50 euro. Jongeren onder de 16 jaar betalen de helft.

Staals: ,,Inderdaad een flink bedrag, maar onbeperkt drinken en een buffet zijn bij de prijs inbegrepen." Verder wordt er onder meer voorzien in toiletten en een buitenpodium. 

Het grand café is geopend op dinsdag 25 februari vanaf 12.30 uur tot een half uur na het passeren van de optocht (ongeveer 17.30 uur). Kaartjes kunnen worden besteld via buulderbuk.nl. Meer info: 06-12814040.