Aanrakingen zijn bij rijlessen niet ongewoon, maar bij hun opleiding leren leraren dat ze dat altijd eerst moeten vragen. Een leraar uit Waalre 'weet niet meer’ of hij dat deed maar zat regelmatig aan meisjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanrakingen zijn bij rijlessen niet ongewoon, maar bij hun opleiding leren leraren dat ze dat altijd eerst moeten vragen. Een leraar uit Waalre 'weet niet meer’ of hij dat deed maar zat regelmatig aan meisjes. © ANP XTRA

Handtastelijke rijleraar Waalre weet niet waarom hij ‘deed wat hij deed’: jaar cel en beroepsverbod geëist

DEN BOSCH - Een rijleraar uit Waalre geeft toe dat hij een leerlinge (16) in haar kruis tastte tijdens het lessen. Dat hij vaker aan het Heezer meisje zat en ook een tweede betastte klopt echter niet, volgens hem. Het Openbaar Ministerie eiste desondanks een jaar cel. 

 1. Reünie rijkspolitie Cranendonck en Heeze-Leende: ‘Als er problemen waren, dan moesten we dat zelf oplossen’

  Reünie rijkspoli­tie Cranendon­ck en Hee­ze-Leen­de: ‘Als er problemen waren, dan moesten we dat zelf oplossen’

  LEENDE - Met veel weemoed werd er donderdag teruggekeken naar de tijd van de rijkspolitie in Cranendonck en Heeze-Leende. Ruim 50 (oud-)dienders, die van 1975 tot 1993 bij de rijkspolitie in Cranendonck en Heeze-Leende werkten, verzamelden zich donderdag in Het Brouwershuis in Leende. De bijeenkomst stond vooral in het teken van bijpraten en oude herinneringen ophalen.
 2. Wat vertelde Ben in 1960 over de nieuwe stadsschouwburg voor Eindhoven?

  Wat vertelde Ben in 1960 over de nieuwe stads­schouw­burg voor Eindhoven?

  EINDHOVEN - In oktober 1960 bracht een Belgisch toneelgezelschap een bezoek aan Kunstcentrum Eindhoven. Op de foto geeft Ben Ullings uitleg over een maquette van de toekomstige stadsschouwburg waarvan Ullings ook de eerste directeur zou worden. Wie weet er meer over dit bezoek, het Kunstcentrum of Ben Ullings te vertellen, we horen het graag via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
 3. Jesse (18) bezorgt de krant: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

  Jesse (18) bezorgt de krant: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

  FIJNAART - Bij Jesse Kaufman (18) in Fijnaart gaat de wekker om kwart over vijf, zes dagen per week. Dan staat hij op om nog voor school begint de krant in het dorp te bezorgen. Vervelend om zo vroeg op te staan? ,,Helemaal niet. In het begin was het even wennen, maar nu maakt het me niet meer uit. Ik ben ongeveer anderhalf uur bezig en daarna heb ik de hele dag om te doen wat ik wil.”