HEEZE -  De Leenderweg in Heeze is dicht om een fout te herstellen. Auto's nemen de wegafsluiting niet allemaal even serieus en nemen gewoon het fietspad.
Volledig scherm
PREMIUM
HEEZE - De Leenderweg in Heeze is dicht om een fout te herstellen. Auto's nemen de wegafsluiting niet allemaal even serieus en nemen gewoon het fietspad. © DCI media

Heeze herstelt te krappe bocht: ‘Dit is een extra strop voor geplaagde ondernemers’

HEEZE - Eerder werd het nog afgedaan als een ‘kleinigheid’, maar de Leenderweg gaat toch anderhalve week op slot om een fout te herstellen. Dit leidt tot ergernis bij inwoners en economische schade bij ondernemers, stelt VVD Heeze-Leende. 

De Leenderweg is tot 6 maart afgesloten om een fout te herstellen. De aansluiting van de Randweg op de Leenderweg is te krap gemaakt, waardoor vrachtwagens moeite hebben met de bocht. Volgens de gemeente Heeze-Leende konden vrachtwagens de bocht wel maken, maar namen ze de trottoirbanden of het middenpunt in hun draai mee. ,,Dat leidde tot extra geluid”, laat een woordvoerster weten. ,,De maatregelen worden genomen na klachten van omwonenden.” VVD Heeze-Leende is verbolgen en verrast over de gang van zaken en heeft vragen gesteld.