Volledig scherm
© 24Kitchen

Heeze krijgt nieuw eetpunt in 't Perron

HEEZE - In dorpshuis ’t Perron in Heeze wordt op vrijdag 7 februari een nieuw eetpunt geopend. Het Bestek, zoals het heet, is de opvolger van het dagelijkse eetpunt Halte48. Hieraan kwam medio vorig jaar een eind.


Na de reacties die kwamen op het stoppen van Halte48, gaf sociaal makelaar Yvonne Cuijtenij vorig jaar de eerste aanzet voor het nieuwe eetpunt. ,,Ouderen kwamen er niet alleen graag voor een verse maaltijd, maar ook voor het onderhouden van hun sociale contacten”, vertelt Cuijten.

Het nieuwe eetpunt, Het Bestek, draait volledig op vrijwilligers en is het resultaat van de oproep die Cuijten deed. De maaltijden worden ter plaatse bereid en uitgeserveerd door een vrijwilligersclub van zes personen. Voorlopig kan alleen op vrijdag worden aangeschoven in het restaurant van dorpshuis ’t Perron. Dit met uitzondering van de laatste vrijdag van de maand, als er in het dorpshuis wordt gekookt door de vrijwilligers van Eetpunt Heeze.

Het nieuwe eetpunt moet uiteindelijk een dagelijks karakter krijgen. Dat is tenminste het streven van Het Bestek, dat hiervoor afhankelijk is van nieuwe vrijwilligers.

De eerste editie op vrijdag 7 februari is met tien gasten uitverkocht. Inschrijven voor de volgende uitgave kan in ’t Perron. Cuijten: ,,Voorlopig wordt er een prijs van 7,50 euro gehanteerd. Na overleg met de gasten kan dit bedrag worden bijgesteld. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat zij niet zitten te wachten op een menu met drie gangen.”

Meer info per mail.