Op de voorgrond de Leenderweg richting centrum Heeze. Midden rechts het begin van de randweg.
Volledig scherm
Op de voorgrond de Leenderweg richting centrum Heeze. Midden rechts het begin van de randweg. © Corrie de Leeuw

Heeze te kort door de bocht

HEEZE - De nieuwe aansluiting van de randweg (in aanleg) rond Heeze op de Leenderweg moet alweer op de schop. De bocht die het verkeer vanuit de richting Leende moet nemen als het rechtdoor richting centrum Heeze wil, moet ruimer. Volgens de gemeente is die ‘nu iets te krap ontworpen en aangelegd'. 

De plek waar de randweg uitkomt op de Leenderweg is volgens de gemeente zo geconstrueerd dat verkeer vanuit Leende eigenlijk automatisch de randweg oprijdt. Een van de doelen van de randweg is om zoveel mogelijk verkeer ‘af te vangen’ en zo de route door het centrum van Heeze te ontlasten. 

Nieuwe bocht

Verkeer dat vanuit Leende toch richting centrum Heeze wil moet nu eigenlijk ‘afslaan’ terwijl het in feite rechtdoor rijdt. Maar voor dat afslaan moeten auto's nu te kort door de nieuwe bocht. En dus moet die verruimd worden. 

Hoe het kon gebeuren dat de bocht te krap ontworpen en aangelegd is, kan de gemeente niet zeggen. Ook op vragen over de meerkosten en over wie daarvoor opdraait bleef de gemeente het antwoord schuldig. ,,Dat wordt allemaal nog uitgezocht", aldus een woordvoerster. Wanneer de weg wordt aangepast, is ook nog niet duidelijk. Volgens de gemeente gaat het om ‘een relatief kleine ingreep’.