De kranslegging bij het herdenkingskruis ter ere van de gebroeders Leo en Martin Looymans. Het is de laatste keer op de huidige locatie, het terrein van de Zinkfabriek. Links Noud Looymans.
Volledig scherm
De kranslegging bij het herdenkingskruis ter ere van de gebroeders Leo en Martin Looymans. Het is de laatste keer op de huidige locatie, het terrein van de Zinkfabriek. Links Noud Looymans. © Rene Manders/DCI Media

Herdenkingskruis gebroeders Looymans in Budel-Dorplein krijgt een nieuwe ereplaats

BUDEL-DORPLEIN - Bij het spoor ter hoogte van zinksmelter Nyrstar in Budel-Dorplein, werden op 5 september 1944 de broers Leo en Martin Looymans vermoord door Duitse SS’ers. Bij het herdenkingskruis op die plek werd dinsdag voor het laatst een krans gelegd. Het gedenkteken verhuist namelijk naar het nabijgelegen Heilig Hart Park. Daar wordt een nieuwe ereplaats ingericht.

 1. Willem Drees sloeg in 1958 de eerste paal voor de Eindhovense universiteit. Wie was er nog meer bij?

  Willem Drees sloeg in 1958 de eerste paal voor de Eindhoven­se universi­teit. Wie was er nog meer bij?

  EINDHOVEN - Een beetje stad heeft natuurlijk een universiteit. In oktober 1958 werd in Eindhoven de eerste paal geslagen voor de bouw van de Technische Universiteit. Destijds nog Technische Hogeschool. De eerste paal werd geslagen door Willem Drees die bezig was aan zijn laatste maanden als minister-president. Wie was er nog meer bij en heeft er nog verhalen over? We horen het graag. Kijk ook op ed.nl/oudedoos of onder dit artikel voor meer foto’s.
 1. Nieuwe klokken uit Asten blinken in Washington en Tracy Roosevelt glundert: ‘Er is een speciale band’
  Play

  Nieuwe klokken uit Asten blinken in Washington en Tracy Roosevelt glundert: ‘Er is een speciale band’

 2. Bevrijdingsdag: 'Hoe viert u de vrijheid?'
  Play

  Bevrij­dings­dag: 'Hoe viert u de vrij­heid?'