De kranslegging bij het herdenkingskruis ter ere van de gebroeders Leo en Martin Looymans. Het is de laatste keer op de huidige locatie, het terrein van de Zinkfabriek. Links Noud Looymans.
Volledig scherm
De kranslegging bij het herdenkingskruis ter ere van de gebroeders Leo en Martin Looymans. Het is de laatste keer op de huidige locatie, het terrein van de Zinkfabriek. Links Noud Looymans. © Rene Manders/DCI Media

Herdenkingskruis gebroeders Looymans in Budel-Dorplein krijgt een nieuwe ereplaats

BUDEL-DORPLEIN - Bij het spoor ter hoogte van zinksmelter Nyrstar in Budel-Dorplein, werden op 5 september 1944 de broers Leo en Martin Looymans vermoord door Duitse SS’ers. Bij het herdenkingskruis op die plek werd dinsdag voor het laatst een krans gelegd. Het gedenkteken verhuist namelijk naar het nabijgelegen Heilig Hart Park. Daar wordt een nieuwe ereplaats ingericht.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?