Oud-burgemeester Henk Bosman (l) en voormalig ambtenaar Jo Schiffelers vertellen over de opruiming van WOII- munitie in Heeze.
Volledig scherm
Oud-burgemeester Henk Bosman (l) en voormalig ambtenaar Jo Schiffelers vertellen over de opruiming van WOII- munitie in Heeze. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Het had heel anders kunnen aflopen op de Strabrechtse Heide

ZomerserieHEEZE- In augustus 1945 ontplofte er op de Strabrechtse Heide een mijn waarbij vijf personen om het leven kwamen. Die krater is later gevuld met resten munitie. Veelal overblijfselen van de operatie Market Garden. Zand erover. Klaar.... Het bleek de grootste munitieopslag van Nederland te zijn...

 1. Bijna 2000 zonnebloemen voor zieken in de regio

  Bijna 2000 zonnebloe­men voor zieken in de regio

  GELDROP-MIERLO/VELDHOVEN ,,We delen dit weekend bijna tweeduizend zonnebloemen uit in de regio, aan mensen met een lichamelijke beperking en zieken. Normaal gesproken organiseert Zonnebloem Geldrop activiteiten en bezoeken we Zonnebloemgasten. Door corona gaat dat niet, dus laten we met deze bloemen weten dat we aan ze denken. Zo zitten ze er op Nationale Ziekendag (13 september, red.) zonnig bij’’, vertelt Rita van Gerven, voorzitter van Zonnebloem Geldrop.
 2. Burgemeester vraagt voor wijkagent bij asielzoekerscentrum Cranendonck: ‘We willen die agent terug’
  PREMIUM

  Burgemees­ter vraagt voor wijkagent bij asielzoe­kers­cen­trum Cranendon­ck: ‘We willen die agent terug’

  CRANENDONCK - Een wijkagent op het asielzoekerscentrum en extra beveiligers in de Maarheezer winkels moeten bijdragen aan het slagen van de pilot om asielzoekers uit veilige landen op het azc Nassau Dietz daar op te vangen. ,,Omdat wij meewerken aan de pilot om de ‘veiligelanders’ hier op te vangen, vind ik het rechtvaardig om te vragen om extra politie”, vindt burgemeester Roland van Kessel.