De ouders van Luoxin Luo zitten al een tijdje vast in China vanwege het Corona-virus. Het is onbekend wanneer ze weer terug zijn en hun zaak kunnen openen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van Luoxin Luo zitten al een tijdje vast in China vanwege het Corona-virus. Het is onbekend wanneer ze weer terug zijn en hun zaak kunnen openen. © FotoMeulenhof

Horeca-stel uit Leende vast in China door corona-crisis; Chinees restaurant voorlopig dicht

LEENDE - De uitbaters van een Chinees restaurant in Leende zitten momenteel geïsoleerd in een Chinees bergdorpje. Als gevolg van het uitbreken van het corona-virus kunnen ze geen kant op. Hun restaurant Lotus blijft dan ook noodgedwongen dicht. 

Het bord met het maandmenu staat wat weggemoffeld in een hoekje bij de kapstok. Luoxin Luo (23) raapt de post op die zich achter de voordeur heeft opgehoopt. Ze verontschuldigt zich voor de rommeltjes die her en der liggen. Haar ouders zijn dan ook halsoverkop weggegaan. Op 19 januari kregen ze een telefoontje vanuit China: het ging niet goed met oma (93). Die avond stonden de restauranteigenaars nog in de keuken van hun restaurant Lotus aan de Dorpstraat in Leende maar een dag later hebben ze het vliegtuig gepakt. Zo snel mogelijk. Maar helaas niet op tijd om nog persoonlijk afscheid te kunnen nemen van hun inmiddels overleden oma.