Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Illegale houseparty met tweehonderd bezoekers beëindigd door politie in Maarheeze

MAARHEEZE - Een melding van geluidsoverlast in Maarheeze leidde in de nacht van zaterdag op zondag tot de vondst van een complete houseparty bij het Rondven.

Dat beschrijft politieagent Marco na zijn nachtdienst op Instagram.

Houseparty

De klacht over geluidsoverlast kwam binnen van een van de volgers van de agent op Instagram. Toen de agenten op ontdekking waren waar het geluid vandaan kwam, zagen ze een auto staan bij het Rondven. De auto ging er in eerste instantie vandoor maar stopte toch na een stopteken van de politie. Toen het raampje openging ‘kwam de amfetaminelucht ons tegemoet’, aldus de agent op Instagram.

Ook was inmiddels duidelijk waar de mensen, en het geluid, vandaan kwamen: een illegale houseparty bij het Rondven waar zo'n tweehonderd mensen aanwezig waren. Het feest werd beëindigd en twee mensen zijn opgepakt.

Kerstpakketten leegroven

Dat was niet alles, beschrijft de agent. Een jongen die namelijk ook naar het inmiddels gestopte feest wilde gaan, moest iets anders bedenken om te doen die avond. Hij besloot blijkbaar om kerstpakketten leeg te roven in een supermarkt in Sterksel. Ook had hij een handelsvoorraad drugs bij zich. Ook hij kon worden opgepakt.

Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.