Volledig scherm
In bos bij Heeze achtergelaten hond maakt het goed © Dierenambulance Brabant Zuidoost

In bos bij Heeze achtergelaten hond maakt het goed: ‘Veel dierenliefhebbers willen hem adopteren’

HEEZE - De hond die maandagmiddag in een bos bij Heeze is achtergelaten, maakt het naar omstandigheden goed. Dat zegt een woordvoerster van de Dierenbescherming woensdag. “Het hondje had maandag wel last van stress, mede door het warme weer. Maar het heeft daar niks aan overgehouden.”

De hond, volgens de Dierenbescherming een kruising boerenfox, werd maandagmiddag vastgebonden aan een boom gevonden in een bos bij Heeze. Het dier was aan zijn lot overgelaten. De hond wordt nu opgevangen bij Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven.

De woordvoerster van de Dierenbescherming laat weten dat alle dieren die binnenkomen, uitgebreid worden onderzocht door een dierenarts. “Baasjes van ‘zwerfhonden’ die binnen worden gebracht, krijgen altijd twee weken de tijd om hun dier op te halen. Daarna zijn ze beschikbaar voor adoptie.”

Dierenpolitie

Omdat de Dierenpolitie ook bezig is met deze zaak, kan het mogelijk iets langer duren voordat de hond kan worden geadopteerd. Vermoedelijk is de boerenfox eerder deze maand te koop aangeboden via internet. De Dierenbescherming is daar sowieso niet over te spreken. “Het internet is geen medium om levende dieren op aan te bieden. Dat brengt teveel risico's met zich mee.” Een politiewoordvoerster laat weten dat het onderzoek nog loopt. 

Adoptie

Volgens de Dierenbescherming staan de mensen in de rij om de boerenfox te adopteren. “We hebben talloze mails gekregen. Dat gebeurt eigenlijk altijd wel als een dier het nieuws haalt. Maar we weten ook dat veel mensen vanuit hun eerste emotie reageren. Als het erop aankomt haken veel mensen toch af.” De boerenfox zal uiteindelijk op ikzoekbaas.nl worden geplaatst. Daar wachten op dit moment een kleine 1000 asieldieren op een nieuw baasje.