Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen (13) onopvallend beroofd in Budel: moet doen alsof er niks aan de hand is als fietsers voorbijkomen

BUDEL - Een 13-jarige jongen is zaterdag beroofd van zijn spullen in Budel. Dit gebeurde voor De Klimroos aan de Poelderstraat, een centrum voor mensen met een beperking. ,,Wij benadrukken dat het zonder geweld of wapens is gebeurd, waardoor het niet direct is opgevallen”, laat een jeugdagent van Budel weten.

Zowel de 13-jarige jongen als de verdachten waren rond 19.50 uur met de fiets, weet de politie. ,,Ze stonden een tijd stil tijdens de beroving.” Er is geen fysiek geweld gepleegd, ook waren er geen wapens in het spel. Mogelijk is iets tegen de jongen gezegd of is hij bedreigd, waarna hij zijn spullen heeft afgestaan. 

Doen alsof er niets aan de hand is

Het slachtoffer moest zijn mobiele telefoon afstaan aan de verdachte. Tijdens de beroving moest het slachtoffer doen alsof er niets aan de hand was, op het moment dat twee fietsende meisjes voorbijkwamen. Hierna is de verdachte met de mobiele telefoon weggefietst.

De politie is op zoek naar de twee jonge vrouwen, die op het moment van de beroving voorbij fietsten. ,,Mogelijk hebben ze iets gezien.”