Volledig scherm
Jongeren knappen eigenhandig de hangplek in het Boudriepark in Budel op. Ze krijgen daarbij ook nog hulp van lokale ondernemers. © Cordaad Welzijn

Jongeren knappen hangplek op in Boudriepark Budel

BUDEL - Overal lagen peuken en andere rotzooi in de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Budelse Boudriepark. Het wordt tijd dat dit wordt opgeruimd, vonden leerlingen van het BRAVO! College. Deze week gingen ze aan de slag.

De keet is opnieuw in de verf gezet en er is een graffiti-artiest gevraagd om de hangplek op te leuken. Daarnaast zijn met de gemeente gesprekken gevoerd over een nieuwe prullenbak en een peukentegel. Het jongerenwerk van Cordaad Welzijn ondersteunt de leerlingen bij de realisatie van het idee.

Donderdag zijn leerlingen en jongeren die veel gebruikmaken van de plek begonnen met het schoonmaken en opnieuw opspuiten van de keet. Voor het schoonmaken stelde basisschool de Schatkist water en stroom beschikbaar. Het aanbrengen van de nieuwe verflaag gebeurde in samenwerking met Nigel Palinckx van Dani Stukwerken en Jihad Faida van S&S Budel. Zij stelden gratis hun materiaal, kennis en inzet beschikbaar om de jongeren te helpen de plek mooi te houden. 

,,Het is belangrijk dat jongeren een plek hebben om samen te komen, maar die moet dan wel netjes zijn. Dat is ook fijn voor de buurtbewoners", schrijft Cordaad Welzijn in een persbericht. Als alles klaar is zal de keet officieel heropend worden.