Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Aarts, Roel Smits, koning Toni Ras, Ton Fransen en Koen Aarts (vlnr). © Jen Mansvelt

Jubilerend Sint Jansgilde in Soerendonk springlevend

SOERENDONK - Het Soerendonkse Sint Jansgilde bestaat 375 jaar en viert dit met tal van activiteiten tijdens het jubileumweekeinde op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Die vinden plaats op het gildeterrein aan de Groenstraat.

Het Sint Jansgilde mag dan 375 oud zijn, maar is met zijn 85 leden springlevend, actief en staat midden in de Soerendonkse gemeenschap. Het gilde sleept niet alleen de nodige prijzen weg tijdens gildedagen, maar is ook actief bij activiteiten als de intocht van Sinterklaas, de kermis, dodenherdenking en bij de viering van Koningsdag. Verder levert het gilde de grafdelvers bij begrafenissen op het Soerendonkse kerkhof. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.