Kapper Barry Loos knipt in bloemenzaak Flowers vanwege ruimtegebrek.
Volledig scherm
Kapper Barry Loos knipt in bloemenzaak Flowers vanwege ruimtegebrek. © René Manders/DCI Media

Kapper Loos knipt tussen de planten in Heeze

HEEZE - In Heeze knipt Loos Kappers niet alleen in de eigen zaak, maar ook in de kas bij de buren.

Barry Loos, eigenaar van Loos Kappers en Barbershop in Heeze, was blij toen premier Rutte aankondigde dat ook kappers weer aan de slag mochten. Afgelopen maandag was het zover. Loos: ,,We hadden al wat voorbereidingen getroffen om snel open te gaan, maar de nieuwste regels waren nog niet bekend. We hoorden het goede nieuws op woensdagavond 6 mei. Donderdag hebben we met ons personeel bijeen gezeten en de mogelijkheden binnen de nieuwe regelgeving besproken.”

Quote

Of het een idee was om bij hem in de kas een paar knipplaat­sen te realiseren

kapper Barry Loos

De klanten reserveerden massaal: in no-time ruim 1100 afspraken... Dan komen de vragen. Hoe kunnen we alle klanten helpen? Wie kan wanneer werken? Hoe houden we die anderhalve meter afstand? ,,We hadden al snel besloten dat we 27 dagen aaneengesloten open zouden gaan. Maar dan nog kwamen we ruimte te kort", vertelt Loos. 

,,Ik was al aan het kijken of we een extra plek buiten de deur zouden kunnen creëren. Toen belde Herman van de Leur van Flowers me op. Of het een idee was om bij hem in de kas een paar knipplaatsen te realiseren. Om er gekscherend bij te melden dat de mannen dan meteen een bosje bloemen voor de vrouwen mee naar huis konden nemen.”

Veelal mannen

Er werd snel geschakeld. Loos ging op zoek naar linoleum om de kappersstoelen op te plaatsen en na de sluiting op Moederdag werd de salon achter in de kas van Flowers gerealiseerd. Loos: ,,Maandagochtend gingen we open, in ons eigen pand en in de kas aan de overkant. Het is vanaf het begin een succes geweest. In onze eigen salon hebben we de uitgebreide behandelingen en het regulier knipwerk. In de kas komen veelal mannen, maar ook dames die liever wat meer ruimte willen. Er is een leuke sfeer in de kas.”

Loos Kappers en Barbershop zit bijna twee jaar aan de Jan Deckersstraat in Heeze. Daarvoor zat de kapsalon aan de Emmerikstraat. Loos: ,,Sinds we verhuisd zijn naar de doorgaande weg weten veel meer mensen ons te vinden. We hadden goede aanloop in het oude pand, maar hier lopen veel meer mensen spontaan binnen.”