Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Kerkdiensten in Heeze-Leende en Cranendonck via televisie

CRANENDONCK/HEEZE - Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken vinden er tot en met 13 april geen openbare kerkdiensten plaats. De protestantse en katholieke geloofsgemeenschappen in Heeze-Leende en Cranendonck komen daarom met een alternatief. 

In samenwerking met de regionale omroep RTV Horizon wordt er vanaf zondag 22 maart iedere week op zondag een dienst uitgezonden. De diensten worden wekelijks vanuit een andere kerk uitgezonden. De deelnemende pastores zijn dominee Mirjam van Nie (Heeze), pastoor Ton Sip (Cranendonck), pater Mervin Varayankunnel (Heeze) en pater Wim van Meijl (Leende).

De dienst van zondag 22 maart wordt vooraf, zonder kerkgangers, opgenomen in de parochiekerk St.-Petrus' Banden in Leende. Voor de uit te zenden viering op zondag 29 maart zijn de pastores te gast in de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk in Budel en de viering van Palmzondag 5 april vindt plaats in de Protestantse Kerk in Heeze. 

De dienst wordt iedere zondag om 11.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van RTV Horizon en is ook terug te kijken op de websites van de lokale parochies en via www.rtvhorizon.nl. Op de zondagmiddag wordt deze dienst herhaald.