Volledig scherm
Vlnr: PvdA-fractievoorzitter Asscher; minister van Engelshoven, dhr. Pruijn; directeur Dommeldal, wethouder Bosmans van Heeze-Leende; dhr. Pollmann; voorzitter Stichting Bibliotheek Heeze-LeendeL © Ministerie

Leende krijgt rijksgeld voor bibliotheek

DEN HAAG/LEENDE - Er komt 225.000 euro rijksgeld voor de vestiging van een bibliotheekpunt in het nieuwe dorpshuis van Leende. Dat is maandag bekendgemaakt.

Met het aannemen van de 'motie Asscher’ gaf de Tweede Kamer onlangs opdracht aan minister Van Engelshoven van OCW om kleine gemeenten te helpen de bibliotheek overeind te houden. 

Er is een bedrag van 3 miljoen euro voor vrijgemaakt. Dat geld moeten 12 gemeenten verdelen. De gemeente Heeze-Leende heeft daarvoor samen met bibliotheek Dommeldal en de Stichting Bibliotheek Heeze-Leende, een aanvraag ingediend. Die is gehonoreerd. 

Ook de aanvraag van de gemeente Bergeijk om de bibliotheek daar te versterken is gehonoreerd. 

Inrichting

Het nieuwe dorpshuis van Leende komt samen met de brede school in een nieuw gebouw in het centrum van het dorp. Die nieuwbouw is vorige week officieel gestart. De bouwtijd is ongeveer een jaar. De subsidie is deels voor de inrichting en deels voor de organisatie.