Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Bert Jansen.

Leende laat zich informeren over coöperatieve boerderij

LEENDE - Voorlopig is nog onduidelijk of er voldoende animo is voor het oprichten van een kleinschalige coöperatieve herenboerderij in Leende. Een zaal geïnteresseerde vragenstellers luisterde deze week wel geboeid naar een lezing over het onderwerp van GezondDorp Leende.

“Je begint een bedrijf samen met de andere leden en deelt de kosten. Langzaamaan levert het steeds meer producten op”, verduidelijkt voorzitter Boudewijn Tooren van Stichting Herenboeren een volle zaal in restaurant De Scheuter. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van het idee en in 2016 ook mede-initiatiefnemer voor de start van de eerste Nederlandse herenboerderij in Boxtel. Hij hield op verzoek van GezondDorp een lezing in Leende.

  1. Diamanten paar uit Heeze getrouwd in en met de Brabantsedag
    PREMIUM
    Brabantsedag

    Diamanten paar uit Heeze getrouwd in en met de Brabant­sedag

    HEEZE - Net getrouwd zijn. Eerst voor de gemeente en dan voor de kerk. En dan met de hele familie in 5 rijtuigen dwars door het dorp waar zo'n 20.000 mensen je toejuichen. Liny en Jan Boerenkamp (beide 84) uit Heeze maakten het 60 jaar geleden mee. Tijdens de tweede Brabantsedag ooit, op 6 september 1959. Zondag 25 augustus vindt de theaterparade voor de 62e keer plaats. Met het diamanten paar op de vip-tribune natuurlijk.