De ouders van Luoxin Luo zitten al een tijdje vast in China vanwege het Coronavirus. Het is onbekend wanneer ze weer terug zijn en hun zaak kunnen openen.
Volledig scherm
De ouders van Luoxin Luo zitten al een tijdje vast in China vanwege het Coronavirus. Het is onbekend wanneer ze weer terug zijn en hun zaak kunnen openen. © FotoMeulenhof

Leende zamelt geld in voor restauranteigenaar ‘Luo’ die vastzit in China vanwege coronavirus

LEENDE - Inwoners van Leende trekken de portemonnee om de eigenaren van het Chinese restaurant in hun dorp een hart onder de riem te steken. De horecagelegenheid Lotus is de komende periode noodgedwongen dicht omdat de twee uitbaters vastzitten in een Chinees bergdorpje. Als gevolg van het uitbreken van het coronavirus kunnen ze geen kant op.

Met een crowdfundingactie wordt er nu door dorpsgenoten geld ingezameld.  Want, zo schrijft de initiatiefnemer: ‘Onze dorpsheld Luo zit door omstandigheden vast in de bergen in China, een geliefd mens die we er graag bij hadden gehad met de komende carnaval. Om hem tegemoet te komen voor de gemiste inkomsten en hem en zijn familie een steuntje in de rug te geven in deze onzekere tijden kunt u een kleine cent doneren.’ Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Zondagmiddag stond de teller op bijna 3.500 euro. 

Dochter Luoxin is overdonderd na alle reacties die het verhaal van haar ouders losmaakten: „Ik had dit nooit verwacht. Ik ben overdonderd door de inzamelingsactie", zegt ze.

Carnaval

Vorige week had het echtpaar Jin Lan en Qiyue (iedereen kent hem als ‘Luo’) uit Leende terug moeten keren uit China maar dat is gedwarsboomd door alle maatregelen rond het corona-virus. Terwijl er nu juist een drukke periode wacht. ,,Tijdens carnaval doen we mee aan de kroegentocht. Er staat dan hier een buffet, er is muziek voor de deur en er wordt een spelletje gespeeld”, vertelde dochter Luoxin eerder in de krant. Een buffet zit er dit jaar niet in. ,,Maar samen met mijn twee zussen ga ik wel een van de specialiteiten van mijn vader maken: loempiaatjes.”