Volledig scherm
© stock.xchng

Limburgse filialen bakkerij Korsten overgenomen, toekomst vestiging Budel-Schoot nog onzeker

BUDEL-SCHOOT - Tenminste drie van de acht winkels van bakkerij Korsten uit Weert maken een doorstart. De bekende Limburgse brood- en banketbakker, die ook een vestiging in Budel-Schoot heeft werd onlangs failliet verklaard.

De filialen van Korsten worden overgenomen door bakkerij Broekmans uit Panningen. Curator Peter Brouns heeft dit vrijdagmiddag laten weten. In totaal had bakkerij Korsten acht filialen: zes in Weert, een in Nederweert en een in Budel-Schoot. Vanaf dinsdag 2 juli zijn de winkels gesloten.

De curator is nog op zoek naar een oplossing voor de overige vijf vestigingen. Brouns verwacht hierover begin volgende week meer duidelijkheid. Hij meldt dat er meerdere partijen in beeld zijn. Broekmans neemt behalve de hoofdvestiging aan de Maaspoort in Weert ook de bakkerszaak aan het Oranjeplein over. 

Datzelfde geldt voor het verkoopfiliaal in Nederweert. ,,Behalve de winkels worden dertig medewerkers overgenomen, zowel bakkers als verkopers", zegt Brouns. Bakkerij Korsten had negentig personeelsleden op de loonlijst staan. Afhankelijk van de concrete uitkomsten van de resterende overnamegesprekken verwacht de curator dat ook veel andere medewerkers bij een nieuwe broodheer aan de slag kunnen. 

Bakkerij Broekmans uit Panningen heeft nu al achttien filialen. De meeste winkels zijn gevestigd in Noord- en Midden-Limburg, waaronder Heythuysen, Venlo en Roermond. In Noord-Brabant heeft het bakkersbedrijf vestigingen in Asten en Someren. ,,Een derde Brabantse filiaal zit er volgens eigenaar Thijs Broekmans vooralsnog niet in. Broekmans: ,,Het plaatje moet kloppen. Daarbij speelt vooral de ligging een rol. Budel-Schoot ligt net te ver weg. Vanuit logistiek oogpunt is het voor ons erg lastig om deze winkel te bevoorraden." 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.