Volledig scherm
Het stalen ros van wagenbouwersgroep Schenkels gistermiddag op de High Tech Campus in Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Mechanisch ros moet expats naar Brabantsedag in Heeze trekken

BrabantsedagEINDHOVEN/HEEZE - Het mechanische Brabantsedag-paard van wagenbouwersgroep Schenkels uit Heeze legde al vele kilometers af. Eerst natuurlijk die kleine twee van het parcours van de Brabantsedag vorig jaar. Maar daarna draafde de metershoge viervoeter nog op als blikvanger bij de Makers Fairs in Eindhoven (Strijp S) en Berlijn. 

Vrijdag werd het paradepaard ingezet om expats die werkzaam zijn op de Eindhovense High Tech Campus te attenderen op de Brabantsedag. Die trekt zondag 25 augustus weer door Heeze.

,,Internationals zijn zeer geïnteresseerd in de Brabantsedag", aldus een woordvoerster. En dat weet ze door de belangstelling op social media. Nu moet alleen nog de stap gezet worden om in het echt ook te komen kijken.

De wervingsactie is ook bedoeld om het aantal Brabantsedag-bezoekers vanuit Eindhoven op te krikken. Want dat was vorig jaar met 5 procent (van de 40.000 bezoekers totaal) schokkend laag, aldus de organisatie.

Het fraaie stalen ros van Schenkels was overigens slechts goed voor een vierde prijs vorig jaar. En dat zegt misschien iets over de hoge kwaliteit van de jaarlijkse theaterparade.