Volledig scherm
© Thinkstock

Meepraten over toekomst bibliotheek Maarheeze

MAARHEEZE - Inwoners mogen meedenken over een nieuwe oplossing voor de bibliotheek in Maarheeze. Dat wil wethouder Marcel Lemmen (VVD, sociaal domein, onderwijs) graag. 

Als het aan het college van B en W had gelegen was de bibliotheek in Maarheeze gesloten. Dat zou namelijk voor een structurele besparing zorgen van 100.000 euro. Maar de gemeenteraad stak daar via een motie een stokje voor. Verantwoordelijk wethouder Marcel Lemmen kreeg de taak om wel tot een besparing te komen, maar die evenredig te verdelen over de vestigingen in Budel en Maarheeze. ,,Vanuit die motie is de besparing lastig vorm te geven. We hopen nu een oplossing te vinden door de vraag over het biebwerk, terug te leggen bij de inwoners. Zij bepalen immers over het voorzieningenniveau in hun kernen."

Dat wil niet zeggen dat inwoners kunnen pleiten voor een opwaardering van de bieb in Maarheeze. ,,We hebben budget vastgesteld, daarbinnen moet het gebeuren", zegt Lemmen. Eerst wil hij inzichtelijk maken wat de verschillende perspectieven zouden kunnen zijn voor de bieb. ,,Daarover willen we vanaf september met inwoners in gesprek. De uitkomsten willen we in oktober in het college bespreken.”