De gestolen hond, een boerenfox.
Volledig scherm
De gestolen hond, een boerenfox. © Politie Cranendonck en Heeze-Leende.

Moeder met jonge kinderen steelt puppy bij café De Boerderij in Heeze: ‘Ik mis hem heel erg’

UpdateHEEZE - Bij café De Boerderij Stal van Meijl in Heeze is woensdagmiddag rond 15.00 uur het hondje van de eigenaar gestolen. Dit gebeurde na een bezoekje van twee vrouwen, twee kinderen en een kind in een buggy. 

Wim van Meijl, de eigenaar van het café, is zwaar ontdaan. ,,Ik had hem pas net en mis hem heel erg.” Zijn oude hond was overleden en hij wilde daarom dolgraag een nieuwe. Deze Boerenfox genaamd Saartje heeft hij een paar weken geleden als puppy gekregen. ,,Ik heb haar zelfs geboren zien worden.”

Het café met bijbehorende manege ligt aan de Kreijl. Rond 13.45 uur kwam het gezelschap daar het terrein op en hebben de twee oudste kinderen pony gereden. Na het pony rijden verliet een van de vrouwen het terrein, samen met de buggy en het jongste kind. 

Hond meegenomen

Een paar minuten later verliet ook de andere vrouw het terrein, samen met de twee oudste kinderen en de hond. Het ponyrijden werd niet afgerekend. 

Volgens Van Meijl hebben de dames brutaal de schuif van de stal opengedaan en het hondje, dat aan een touw vastzat, losgemaakt en meegenomen. Daarna zijn ze snel naar de auto gegaan. Niemand merkte op dat moment iets. 

De hond is een driekleurige boerenfox van tien weken oud. Op de foto is de hond vijf weken oud. 

Volgens de politie is alles op bewakingscamera's vastgelegd. Ze zijn ook op zoek naar meer getuigen en andere beelden van bedrijven in de omgeving, zoals die aan de Zwembadweg en het Emopad in Geldrop.