Het bidprentje voor de 'Zes van Dorplein': Theo Stevens, Antoon van der Putten, Leo Looymans, Martin Looymans, Jan Zandvliet en Kees Kappers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bidprentje voor de 'Zes van Dorplein': Theo Stevens, Antoon van der Putten, Leo Looymans, Martin Looymans, Jan Zandvliet en Kees Kappers. © x

Nieuw Dorpleins oorlogsmonument maakt herdenken toegankelijker

BUDEL-DORPLEIN - Noud Looymans uit Budel-Dorplein greep de verplaatsing van het herdenkingskruis voor zijn op 5 september 1944 vermoorde ooms Leo en Martin Looymans aan om een nieuw monument te maken. Niet alleen om de Dorpleinse broers te eren, maar ook de vier andere verzetsstrijders die die dag omkwamen.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.