Volledig scherm
© RGBStock

Nieuw seizoen Lexke Theatercafé in Budel

BUDEL - Liefhebbers van muziek en cabaret met een Budelse tongval komen vanaf zaterdag 5 oktober aan hun trekken. Dan begint het nieuwe seizoen van Lexke Theatercafé in gemeenschapshuis De Borgh in Budel.

Lexke Theatercafé verhuist dit najaar van de oude toneelzaal naar de nieuwe cultuurzaal van gemeenschapshuis De Borgh. Johan Gerlag bijt op 5 en 6 oktober het spits af met de avondvullende cabaretvoorstelling 'Tis Feest!'.
Junt, het fictieve personage van de Budelnaren Johan Mathijssen en Diel Feijen, neemt dit najaar afscheid. 

Hiermee komt er een einde aan de lange reeks columns in weekblad De Grenskoerier. Op 29 en 30 november geeft Junt in Lexke Theatercafé nog een keer haar mening over alles en iedereen. Zangeres Fabienne Vos verleent haar medewerking aan de voorstelling. Het podium wordt die avond gedeeld met Versleten Werk. De bekende cabaretgroep maakt eenmalig haar comeback met de voorstelling 'Nog enne kier dan...'.

Ook dit seizoen is er een oudejaarsconference in het programma van Lexke opgenomen. Opnieuw blikt Arian Compen uit Soerendonk terug op het afgelopen jaar. De oudejaarsconference 'Niks gebeurd!' wordt gehouden op 27 en 28 december.

In het weekend van 6, 7 en 8 maart wordt de nieuwe Borgh feestelijk geopend. Op zaterdag 7 maart neemt Lexke Theatercafé een deel van het openingsfeest voor haar rekening met de avondvullende voorstelling 'Pastta!?' van Duo Vreemd & Brassta. De toegang is gratis. Lexke-bezoekers ontvangen bij hun passe-partout een gratis toegangsbewijs voor deze avond.

Het seizoen wordt op 16 mei afgesloten met artiesten van buiten de regio. Carlie Spruijt en Eva Opperman brengen dan het muzikale cabaretprogramma 'Heimweeën'.

De verkoop van passe-partouts (50,- euro) start op maandag 2 september om 20.00 uur in De Borgh, Doctor Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel. Meer info: lexke.nl