Volledig scherm
PREMIUM
Muuzegewiëek: een avond met carnavalsschlagers door lokale artiesten. Hier wordt de carnavalskraker voor het komende jaar van de Muuzevangers gekozen. © FotoMeulenhof

Ode aan Schrobbelèr wint Muuzegewiëek in Maarheeze

MAARHEEZE - De groep Aspirine & Co is tot winnaar gekozen van de tweede versie van het Muuzegewiëek. Hun ode aan de Schrobbelèr is voor het komende carnaval het Muuzevangers-lijflied.

Quote

Er mag best een scherp randje aan zitten maar het mag ook weer niet te plat zijn

Stefan den Ouden

Voor carnavalsminnend Maarheeze was het Muziekhuis zaterdagavond the place to be. Maar liefst acht lokale groepen deden daar mee aan het carnavalsschlagerfestijn Muuzegewiëek. Ruim honderd aanwezigen genoten duidelijk van het gevarieerde aanbod, wat de acht groepen voor het voetlicht brachten.

,,Een goed carnavalslied mag niet al te ingewikkeld zijn, het moet een pakkende tekst hebben, het moet niet teveel mineur hebben en er mag best een scherp randje aan zitten maar het mag ook weer niet te plat zijn”, zegt Stefan den Ouden, een van de organisatoren van het liedjesfeest. Prins Lars, juryvoorzitter, heeft minder eisen: ,,Er moet niet te veel lalalala inzitten, maar het moet wel een makkelijke meezinger zijn.”