Volledig scherm
Eric Bosmans tijdens zijn pitch in het kasteel in Heeze waar een nieuwe afdeling van Business Network International wordt gepresenteerd © FotoMeulenhof

Ondernemersclub BNI Apollo ziet levenslicht in Heeze

HEEZE - De nieuwste Nederlandse BNI-afdeling (Business Network International) maakte woensdagochtend een flitsende start. BNI Apollo, die zetelt in de gemeente Heeze-Leende, is met vijftig leden meteen de grootste BNI van de Benelux.

Ondernemers met een ochtendhumeur zullen niet snel hun toevlucht zoeken tot de nieuwe netwerkclub, die woensdag in alle vroegte werd gelanceerd bij Kasteel Heeze. Al om half zeven werd er aangeschoven voor het ontbijt. Een half uur later startte het officiële gedeelte waarbij alle leden en hun gasten, waaronder burgemeester Paul Verhoeven van de gemeente Heeze-Leende, een korte bedrijfspitch hielden.

Het fenomeen BNI is over komen waaien uit de VS. De eerste afdeling - door BNI ‘chapter’ genoemd - werd 34 jaar geleden opgericht in Californië. Een van de bijzondere aspecten van de netwerkclub is het exclusieve karakter. Hoewel sommige disciplines op elkaar lijken is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een beroep twee keer binnen hetzelfde chapter is vertegenwoordigd.

Een BNI is geen gezelligheidsclub, stelt Andreas Floor, directeur van BNI Brabant: “Bij een BNI wordt geld verdiend via persoonlijke aanbevelingen. Daarnaast is er een vaste structuur. Onze leden worden gestimuleerd om iedere week aanwezig te zijn, een netwerkborrel is vaak wat vrijblijvender.”

Uit wijde regio

Er werden woensdagochtend heel wat visitekaartjes uitgewisseld. Met ruim honderd bezoekers was de Ridderzaal van het kasteel in Heeze bijna tot de laatste plaats bezet. Nederland telt meer dan 120 BNI-chapters. Van de leden van BNI Apollo komt een handvol ondernemers uit Heeze-Leende. De rest is afkomstig uit de wijde regio. Met vijftig leden is de afdeling meteen de grootste van de Benelux. Het leverde het chapter de ‘platinum’ status op.

Woensdag is de vaste netwerkdag. De wekelijkse bijeenkomsten vinden telkens plaats van 7.00 tot 8.30 uur. BNI Apollo heeft nog geen vast thuishonk. De komende weken wordt er proefgedraaid in dorpshuis ‘t Perron in Heeze en horecagelegenheid De Broeders in Sterksel.

Willem Smetsers, eigenaar van de Plus-supermarkt in Leende, is onlangs lid geworden. Smetsers: “Ik had tot voor kort nog nooit van BNI gehoord.” Hij wil het nieuwe netwerk gebruiken om zijn omzet van zakelijke klanten te verhogen. Smetsers: “Ondernemers uit allerlei branches zijn lid. Daardoor is het ook nog eens leerzaam.”