Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Onderzoek naar Herenboerderij in Leende

LEENDE - Samen met andere huishoudens een boerderij opzetten die je voorziet in groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. GezondDorp Leende gaat met de ZLTO onderzoeken of er animo is voor zo'n kleinschalige coöperatieve herenboerderij. 

Een herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die ze voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die biologisch voedsel produceert voor de leden. Op 11 maart houdt Gezond Dorp een presentatie voor geïnteresseerden. Dan komt ook een Herenboer vertellen over het initiatief dat onder andere al in Boxtel en Helmond van de grond kwam.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.