Volledig scherm
Eén van de laatste loodjes voor de opening, aanstaande vrijdag: er moet nog ‘even’ een grote metalen trap geplaatst worden. © Jen Mansvelt

Opening ’t Hof in Maarheeze door oudste inwoner

MAARHEEZE - De oudste inwoner van Maarheeze, Frans Valkenburg (103) verricht samen met de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel de officiële opening van Taverne ’t Hof aan de Oranje Nassaulaan 1. Dat gebeurt 26 april om 19.00 uur.

Van 15.00 uur tot 21.00 uur kunnen belangstellenden komen kijken wat er zoal verbouwd en gerenoveerd is. Vanaf zaterdag 27 april is de nieuwe zaak dagelijks vanaf 11.00 uur geopend. Naast een (bruin) café is er ook een brasserie- en restaurantgedeelte waar geluncht en gedineerd kan worden. Er is een ruimte om te darten en een ruimte voor vergaderingen en besloten feesten. ’t Hof wil zich onderscheiden met een assortiment speciaalbieren en goede huiswijnen.

De renovatie van het pand is bepaald niet onopgemerkt gebleven. In amper vier maanden is het hele gebouw gestript geweest. Met behoud van de oude schoren en dakpannen is het dak compleet gerenoveerd en geïsoleerd, het pand kreeg nieuwe kozijnen en heeft een frisse schilderbeurt ondergaan. Ook binnen is vrijwel alles vernieuwd. Alleen de karakteristieke oude bar is blijven staan. ,,Met alle veranderingen en aanpassingen hopen we een café te worden voor jong en oud en van spijkerbroek tot pak”, zegt eigenaar Everard Winters.