Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Oud papier ophalen voorlopig gestaakt in Cranendonck

CRANENDONCK  - Het inzamelen van oud papier in alle Cranendonckse kernen gebeurt voorlopig niet meer. Dit heeft te maken met de nieuwe RIVM-richtlijnen rond het coronavirus. De veiligheid van de vrijwilligers kan niet gegarandeerd worden. Met de afvalinzamelaar wordt gezocht naar een oplossing. 

Voorlopig roept de gemeente bewoners op om geen oud papier aan de straat te zetten en oud papier dat al buiten staat moet naar binnen gehaald worden. De afvalinzameling van de andere afvalstromen zoals restafval, de container voor groente-, fruit- en tuinafval en de zakken met plastic en drinkkartons gaat wel volgens schema door. De gemeente ziet dit als een cruciale activiteit. 

De gemeente vraagt inwoners ook om de milieustraat in Maarheeze alleen te bezoeken als dit echt noodzakelijk is. Blijkbaar zijn veel thuiszittende mensen aan het klussen of het huis aan het opruimen. Uit andere gemeentes zijn beelden bekend van lange rijen voor de toegang van de milieustraat.

De gemeente wil dit bij de milieustraat in Maarheeze voorkomen. Daar worden maximaal vijf auto’s tegelijkertijd toegelaten. De gemeente roept inwoners op om oude en overtollige materialen voorlopig thuis te bewaren.