Volledig scherm
Asielzoekers lopen richting het centrum van Maarheeze. © FotoMeulenhof

'Overlast door asielzoekers in centrum Maarheeze beperken’

CRANENDONCK -De gemeente Cranendonck neemt per direct een aantal maatregelen om overlast door asielzoekers de kop in te drukken. Een van de maatregelen is het verplaatsen van de kledingcontainer die op de parkeerplaats achter de supermarkten stond.

Die kledingcontainer is verplaatst omdat het een doelwit was van asielzoekers. Zakken met kleding werden uit de container getrokken, passende kleding werd meegenomen en de overige kleding werd nabij de winkels op straat of in containers van bewoners gedumpt. De kledingcontainer is voorlopig op de parkeerplaats bij de brandweergarage geplaatst, een plek die niet aan de route van het azc naar de winkels ligt. 

Aanpassing verlichting

Donderdagavond wordt op verzoek van het Winkeliersplatform Maarheeze de verlichting nabij de winkels in de Smits van Oyenlaan aangepast. De sfeerverlichting wordt vervangen door fellere, witte verlichting, waardoor het zicht 's avonds verbeterd wordt. Ketenmarinier Jur Verbeek zal zich ook vaker in het centrum van Maarheeze laten zien. Het is zijn taak om overlast van asielzoekers in kaart te brengen en samen met politie, COA en gemeente gepaste maatregelen te nemen om overlastgevers aan te pakken. Het is de bedoeling dat hij wekelijks in het centrum van Maarheeze aanwezig is om makkelijk voor inwoners en winkeliers benaderbaar te zijn.

De maatregelen zijn een reactie op overlast van met name 'veiligelanders'. Burgemeester Roland van Kessel erkende eerder al de problemen die door de overlastgevers veroorzaakt worden. Hij vertelde eerder dat het draagvlak voor het azc dreigt te verdwijnen als er niets gebeurt. Van Kessel wil ook dat de verantwoordelijke staatssecretaris, Ankie Broekers-Knol, naar Cranendonck komt, om over de problemen te praten.