Overleden spookrijder A2 reed ruim 10 kilometer tegen verkeer in

MAARHEEZE - De 63-jarige spookrijder uit België die afgelopen donderdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Maarheeze, is maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie dinsdag. De bestuurder lag dagenlang in kritieke toestand in het Radboudumc in Nijmegen.

De Belg reed donderdag zeker tien kilometer in tegengestelde richting de A2 op richting Eindhoven. ,,Uit de informatie die we nu hebben, lijkt het erop dat de spookrijder bij Weert-Noord de A2 op is gereden”, laat de politie weten. Tientallen weggebruikers die richting Limburg reden kwamen de man tegen.

Eén van hen, een 28-jarige man uit Weert, kwam frontaal met hem in botsing. De Limburger overleefde de klap niet. Zijn vriendin, die naast hem in de auto zat, raakte lichtgewond.

Geschrokken

Bij de politie kwamen vóór en na de fatale botsing een tiental reacties binnen van weggebruikers die de spookrijder hebben zien rijden. Trucker Erwin Vaes kwam de Belg tegen en deed naderhand geschrokken zijn verhaal bij het ED.

Waarom de Belgische automobilist op de verkeerde weghelft reed, is nog niet duidelijk. Dat moet onderzoek van de politie uitwijzen.

Volledig scherm
A2 dode en twee gewonden bij spookrijder maarheeze © Bert Jansen