Rens Cardinaal van de organisatie Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel (Paasvuur Budel) en burgemeester Roland van Kessel van gemeente Cranendonck.
Volledig scherm
Rens Cardinaal van de organisatie Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel (Paasvuur Budel) en burgemeester Roland van Kessel van gemeente Cranendonck. © Gemeente Cranendonck

Paasvuur Budel gaat door in afgeslankte vorm vanwege droogte

BUDEL - Een iets minder grote fik tijdens het Paasvuur in Budel. Vanwege de droogte worden extra maatregelen genomen. Dat is een gezamenlijk besluit van burgemeester Roland van Kessel, de Veiligheidsregio en de organisator.

Het Paasvuur Budel gaat zaterdagavond wel door, maar in afgeslankte vorm. Ook zijn er extra voorzorgsmaatregelen afgesproken om de kans op (bos)brand uit te sluiten.

Maatregelen

Zo wordt onder andere de houtstapel wat afgeslankt en is er extra nadruk gelegd op het regelen van blusmogelijkheden.De organiserende stichting Jeugdclubs Budel heeft afgesproken zelf ervoor te zorgen dat deze maatregelen opgevolgd worden. Op deze manier heeft de gemeente Cranendonck voldoende vertrouwen op een veilig verloop van het Paasvuur in Budel.