Volledig scherm
PREMIUM
Mede-initiatiefnemers Jos Fleskens (l) en Fons van den Heuvel. © archieffoto sem wijnhoven/fotomeulenhof

Plan voor woongemeenschap in Leendse school krijgt vervolg

LEENDE - Er hebben zich negen kandidaten gemeld voor het initiatief om de schoolwoningen in de Breedvennen in Leende te transformeren tot een woongemeenschap voor ouderen. Voor de initiatiefgroep is dat voldoende reden de plannen door te zetten.

Begin deze maand moest er duidelijkheid zijn over de haalbaarheid van het project. Volgens Fons van den Heuvel, lid van de initiatiefgroep, is er voldoende interesse om met de eigenaren van de schoolwoningen, de woningcorporaties Wooninc., woCom en Wonen Limburg - die zich hebben verenigd in vof Centrumplan Leende - om tafel te gaan.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.