Volledig scherm
Fries Ritsma op een Brabants feestje. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

RSKV Heeze is de grote winnaar op het sportgala

HEEZE - De prijzenkast van voetbalvereniging RSKV Heeze heeft een flinke aanvulling gekregen. De voetbalclub was zaterdagavond de grote winnaar van het sportgala in de gemeente Heeze-Leende.

In dorpshuis 't Perron in Heeze werd teruggeblikt op de sportieve hoogtepunten van 2018. De beste prestaties werden extra gelauwerd. RKSV Heeze grossierde in prijzen. De voetbalclub werd uitgeroepen tot Sportvereniging van jaar. Het eerste elftal, dat naar de eerste klasse promoveerde, behaalde een nieuwe titel: Sportploeg van 2018. Daarnaast mocht erelid en trouwe vrijwilliger Fred Doezé een oeuvre-award in ontvangst nemen.

Het sportgala werd georganiseerd door de lokale nieuwswebsite HeezeLeende24. Voor het eerst kende het evenement een middag- en avondprogramma. Na het middagprogramma, waarbij de jeugdige kampioenen in het zonnetje waren gezet, was het 's avonds de beurt aan de oudere sporters. De organisatie had hiervoor oud-topschaatser Rintje Ritsma weten te strikken. Hij verkeerde in het gezelschap van andere oud-topsporters, zoals wielrenster Mieke Havik, PSV- en Oranje-doelman Hans van Breukelen en hockeyer Marcel Balkestein, die de avond aan elkaar praatte.

Ritsma sloot het sportgala af met de bekendmaking van de Sportvrouw 2018. De in Leende geboren Eva Simkens behaalde vorig jaar een zilveren medaille bij de wereldkampioenschappen roeien voor universiteitsteams.

Kort daarvoor was bodybuilder Koen van Gaal uitgeroepen tot Sportman van het jaar. De overige titels gingen naar tennisser Jim Hendrikx (Talent van het jaar), Wies van Gestel (Sportvrijwilliger van het jaar) en Roos van der Vegt (Sportiefste leerling). Eervolle vermeldingen waren er voor Pim de Graaff en Jezebel Visser.