Volledig scherm
PREMIUM
Jan Waterschoot en Rolf Simons, Bestuur van RTV Horizon in de nieuwe studio. © Jean Pierre Reijnen

RTV Horizon 2.0 vanuit Maarheeze: sneller en actueler

MAARHEEZE/HEEZE - Na een moeilijke periode en 'n verhuizing maakt de lokale radio- en tv-zender Horizon een doorstart in Maarheeze. Zaterdag gaat de nieuwe studio officieel open. De burgemeester houdt een speech, en kijkers en luisteraars zijn uitgenodigd tussen 12.00 en 16.00 uur.

RTV Horizon is verhuisd. Oprichtingsplaats en thuishaven Heeze werd verruild voor Maarheeze. Omdat de plek in Maarheeze aan de Molenstraat 49a aantrekkelijker is en centraler ligt dan die in Heeze (in sporthal de Pompenmaker) en omdat de digitale voorzieningen er beter zijn. Daarbij leek Horizon ook toe aan een nieuwe start. Het afgelopen jaar was op z'n minst trubbelig te noemen.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.