Volledig scherm
Kermis in Budel. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Showtime en Space Jam blikvangers Budelse kermis

BUDEL - Liefhebbers van kermisvermaak kunnen vanaf zaterdag vijf dagen lang zwieren, botsen en rondjes draaien in het centrum van Budel. Met attracties als Showtime en Space Jam heeft de kermis dit jaar meerdere grote blikvangers.

Burgemeester Roland van Kessel opent de grootste kermis van de gemeente Cranendonck zaterdag om 19.00 uur vanuit de mobiele wagen van Hernieuwde Levenskracht. De muzikale omlijsting wordt daarbij verzorgd door muziekvereniging EMM.

Meer dan dertig attracties

In het dorpshart zijn de afgelopen dagen meer dan dertig kermisattracties opgebouwd. De echte durfallen kunnen een ritje maken in de Space Jam, een bijna veertig meter hoge zweefmolen. Een andere publiekstrekker is de razendsnelle schommel genaamd Showtime. Voor kermisliefhebbers die het wat rustiger aan willen doen zijn er vertrouwde attracties als de draaimolen, rups en schietsalon.
Volgens goed gebruik is er zondagochtend een kermismis bij de autoscooter van de familie Van Tuyl. De viering begint om 10.30 uur.

Het centrum van Budel is tot en met woensdag 28 augustus afgesloten voor verkeer. Tijdens de kermisperiode komt de bushalte aan de Deken van Baarsstraat in Budel te vervallen. Dit geldt ook voor de weekmarkt op kermismaandag.

Volledig scherm
Kermis in Budel. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof
Volledig scherm
Kermis in Budel. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof