Snollebollekes
Volledig scherm
Snollebollekes © Rolf Hensel

Snollebollekes op Verbroederingsbal Budel

BUDEL - Het Cranendoncks Verbroederingsbal heeft weer grote namen uit het carnavals- en feestcircuit weten te strikken. Op zaterdag 30 november treden onder meer Lampegastuh en Snollebollekes op in de feesttent aan de Maarheezerweg in Budel.

Het Cranendoncks Verbroederingsbal wordt voor de zevende keer gehouden. Vele honderden feestvierders uit de wijde regio weten het carnavalsbal te vinden. Dit zorgde vorig jaar voor lange rijen en wachttijden. Om de bezoekersstroom beter te reguleren heeft de organisatie enkele maatregelen genomen, zoals het instellen van een minimumleeftijd van 16 jaar. Ook wordt er voor het eerst entree geheven. Wie de zevende editie van het Budelse carnavalsfeest bezoekt, moet 10 euro betalen.

Prijzengeld

,,De inkomsten uit de ticketverkoop worden onder meer geïnvesteerd in licht en geluid en het inhuren van artiesten”, zegt Ruud Vonken van Stichting Verbroederingsbal Cranendonck. Ook dit jaar laat de stichting een deel van de opbrengst terugvloeien naar carnavalsverenigingen die helpen bij het organiseren van het evenement. Een ander deel wordt uitgekeerd als prijzengeld voor de optochten in de Cranendonckse kernen en verschillende dorpen in de regio.

Het Cranendoncks Verbroederingsbal vindt plaats aan de Maarheezerweg in Budel. Behalve Lampegastuh en Snollebollekes zijn er optredens van Lamme Frans, DJ Hardy en René Schuurmans. Het carnavalsfeest start om 19.00 uur. Er is alleen kaartverkoop aan de deur.