Volledig scherm
Jan van Tien uit Nuenen met de paarden Cor en Jantje. © Bert Jansen

Sportiviteit en gezelligheid hand in hand bij pinksterconcours in Leende

LEENDE - Paardentrailers in alle soorten en maten reden dit weekend af en aan naar evenemententerrein De Breedvennen in Leende. Daar hield Rijvereniging Sint Petrus haar jaarlijkse pinksterconcours. 

Op het acht hectare grote terrein kwamen bijna alle facetten van de paardensport voorbij. Met onder meer een feestavond en toeptoernooi was er behalve het sportieve aspect ook veel oog voor gezelligheid.

Er deden honderden ruiters en menners mee aan de wedstrijden. Samen waren ze goed voor zo’n achthonderd starts. Het evenement vond plaats onder wisselende weersomstandigheden. Zo moesten de menners op zaterdag niet alleen een grote waterbak trotseren, maar ook de harde wind en een paar flinke regenbuien. “We hebben de bloembakken en hindernissen extra vastgezet en veel reclamedoeken en -borden zijn pas later opgehangen. Problemen hebben zich daardoor niet voorgedaan”, vertelt Sint Petrus-voorzitter Toon Liebregts.

  1. Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaarden bij pinautomaten
    PREMIUM

    Drie jonge Roemenen in Deurne opgepakt na overvallen op hoogbejaar­den bij pinautoma­ten

    DEN BOSCH - Drie jonge Roemenen hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) zeker 26 keer hoogbejaarde mensen overvallen bij pinautomaten. Ze maakten honderden euro’s per keer buit. Een advocaat had een opvallend betoog: zijn cliënt kan er niks aan doen, want is als Roma opgevoed met het idee dat misdaad mag. Dat zei de advocaat vrijdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch, tijdens een voorbereidende zitting.